Byggesager behandles i slowmotion og til hvilken pris

Jeg er helt med på, at Dragør Kommune skal være grundig og er grundig i deres sagsbehandling af byggesager. Men behøver det at ske i et tempo som nærmest er slowmotion? En gennemsnitlig sagsbehandlingstid af byggesager på 69 dage, syntes ikke at være i orden, dette gælder for såvel erhverv som private og det må kunne forbedres. Når man så i tilgift skal betale for tilgået tid af sagsbehandlingen, syntes det yderligere urimeligt med så lang sagsbehandlingstid. Det er efter min mening lige lovligt langsomt.

I Dragør Kommune tager en byggesagsbehandling i gennemsnit 69 dage for at få behandlet en byggesags tilladelse eller byggesags anmeldelse. Det viser tal fra 2017 fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Det er mere en dobbelt så langsomt som den gennemsnitlige kommune, hvor byggesagsbehandlingstiden er 31,4 dage. Til sammenligning behandles en byggesag i Tårnby Kommune på 45 dage i gennemsnit.

Det er ærgerligt, for det går ud over såvel private og virksomheder.  Og kan påvirke virksomhedernes indtjening og konkurrenceevne. Et godt erhvervsklima er helt afgørende for at tiltrække og fastholde virksomheder, der kan skabe arbejdspladser og penge til borgernes velfærd.

Det er den enkelte kommune selv, der er byggemyndighed og dermed den instans, som behandler byggesager og udsteder byggetilladelser. Det er med andre ord noget Dragør Kommune rent faktisk kan gøre noget ved. Og det skal gøres bedre!

I Liberal Alliance i Dragør arbejder vi for at fjerne det unødvendige og overflødige bureaukrati – den langsommelige sagsbehandling er kvælende for initiativlyst og iværksætteri.

 

Med venlig hilsen

Asger Larsen

Spidskandidat for

Liberal Alliance.